Het idee 

Als trainer en coach mocht ik de afgelopen jaren heel wat teams begeleiden in Verbindende Communicatie en duurzaam samenwerken. Daarnaast bestudeer ik sinds enkele jaren intensief het Enneagram, een eeuwenoud persoonlijkheidsmodel dat voorgesteld wordt als een dynamische cirkel met negen persoonlijkheidstypes, hun drijfveren en hun onderlinge interacties.

Een van de elementen die mij ontzettend boeien in het Enneagram zijn de drie centra van expressie; hoofd-hart-buik, waarop onze manier van denken-voelen-doen gebaseerd is. We hebben allemaal een hoofd, een hart en een buik. Alleen brandt bij elk van ons een van de drie ‘lampjes’ het felst. Dat bepaalt mee hoe we in de wereld stappen. De uitdaging zit erin om balans te vinden tussen deze drie en van daaruit connectie te maken met onszelf en anderen.

Onderweg ontdekte ik dat de link tussen het Enneagram en Verbindende Communicatie het pad effent voor openheid, ruimte en begrip voor elkaar. Mijn ervaring leert dat het inzetten van beide als bewustzijns- en communicatiemodel wederzijds respect in teams verhoogt en samenwerkingsrelaties verbetert.


Wat kan je verwachten? 

23 november wordt een dag rond inspirerend leiderschap en communicatie.

We staan stil bij de intentie en de bouwstenen van Verbindende Communicatie. Ook neem ik je mee in de basics van het Enneagram. En je ontdekt waar de magie tussen de twee ontstaat.

Verder werken we rond deze topics:

  1. Hoe kan ik communicatie bewust inzetten in lijn met mijn eigen drijfveren?
  2. Hoe kan ik tijdens conversaties gericht afstemmen op de drijfveren van anderen?
  3. Wat zijn sociale stijlen en conflictstijlen en welke impact hebben ze op onze communicatie?

Omdat inspirerend leiderschap altijd vertrekt vanuit connectie met jezelf, deel ik tijdens deze dag ook graag wat voor mij werkt om vanuit mijn eigen innerlijke wijsheid stevig in mijn kracht te blijven staan. Daarom zet ik ook in op een workshop rond de kracht van ademhaling in de namiddag, en afsluiten doen we met een ontspannend soundhealing concert. 

Het leiderschap van de toekomst is bewuster, intuïtiever en menselijker. Ik wil jou inspireren met mijn aanpak, die uitnodigt om jouw innerlijke wijsheid voluit in te zetten als leider in jouw team of organisatie.


Programma 23/11/2023

Vooraf

Na je inschrijving ontvang je van mij een link om een adaptieve online Enneagram (iEQ9) test in te vullen. Het resultaat is een rapport dat inzicht geeft in jouw wereldbeeld, de denk-, voel-, en doestijlen die je gebruikt en onbewust in stand houdt, wat je drijfveren, blinde vlekken en valkuilen zijn en hoe je die kan inzetten in jouw communicatie.

 

Jouw persoonlijke iEQ9 Enneagram rapport ontvang je voor de start en dient als leidraad voor jezelf op 23/11. 

Jouw Enneagram rapport wordt verder onder geen enkel beding openbaar gemaakt. 

Dagverloop

Onthaal vanaf 10u

  • Voormiddagprogramma 10u30-12u30

Lunch 

  • Namiddagprogramma  13u15-15u

Pauze 

Apero

 

Timings onder voorbehoud van wijzigingen, start- en einduur blijven ongewijzigd. 

Locatie: Xavier Destelbergen 


Ontdek de link tussen Verbindende Communicatie en het Enneagram

In Verbindende Communicatie, naar het model van Marshall Rosenberg (Non-Violent Communication), streven we naar heldere en duidelijke communicatie met de intentie om verbinding te maken vanuit gelijkwaardigheid en wederzijds respect.

We zetten in op 4 bouwstenen voor de opbouw van een conversatie; Observatie-Gevoel-Behoefte-Verzoek. De eerste en de laatste bouwsteen noemen we de ‘buitenkant’ van het model en de middelste bouwstenen (Gevoel-Behoefte) ook wel de ‘binnenkant’.

Laat die binnenkant nu net zijn wat Verbindende Communicatie linkt met het Enneagram.

Want binnen het Enneagram bepalen verschillende drijfveren, overtuigingen, kwaliteiten en strategieën ons gedrag. Afhankelijk van ons meest lichtgevende ‘lampje’ (hoofd-hart-buik) kunnen onderliggende behoeften zoals bv. zekerheid, veiligheid, waardering, erkenning en autonomie een prominente rol gaan spelen.

Ook komen in stresssituaties gevoelens zoals bv. angst, schaamte of woede meer aan de oppervlakte, afhankelijk van ons Enneagram basistype. 

Om jezelf en anderen te waarderen en te respecteren om wie we zijn, is het handig om in communicatie af te stemmen op gevoelens en behoeften. 

Wat is er nodig? Voor jezelf en voor de ander? En dat is niet toevallig ook de focus van Verbindende Communicatie.

3 extra redenen om in te schrijven

Good things come in threes! 

Met deze drie kersen op de taart trek ik je graag over de streep: 

  1. Meer inzicht in je eigen drijfveren met jouw persoonlijk iEQ9 Enneagram rapport vooraf
  2. Kwaliteit boven kwantiteit; beperkt aantal en gelijkgestemde deelnemers
  3. Een dag zonder zorgen; lunch, drank en versnaperingen doorheen de dag + aperitief inbegrepen en dit op een rustgevende locatie (Xavier in Destelbergen)

Kostprijs

Deelnamekost 350€ pp, alles inbegrepen. 

Schrijf je in samen met een (young) potential, student of met iemand die jonger is dan jijzelf en met wie je deze dag wil delen, dan betaal je voor 600€ voor 2 personen. 

(Prijzen excl. BTW)

Sounds like a plan?

Wil je graag meer info of wens je in te schrijven?

Neem contact op met mij via stephanie@tellme-more.be of telefonisch via T. 0474 604 333. 

Looking forward!